Az utolsó ovis év maximális kihasználása

  • 0

Az utolsó ovis év maximális kihasználása

Category:Uncategorized

Képesek vagyunk megmondani 1 évvel az iskola megkezdése előtt, hogy mikorra várható az iskolaérettsége a gyermeknek, 6 éves, vagy 7 éves korára. Továbbra is ez a leglényegesebb kérdése egy szülőnek. Ezen felül utat törnek maguknak    újabb lényeges kérdések  is, mint például, érdemes kéttannyelvűbe bíratnom?…bírni fogja?….diszlexia várható, vagy megúsztuk?

Javaslom még ezt a kérdést is feltenni: mik a “legütősebb” képességei a gyermeknek?…miben jobb az életkoránál?

Miért javaslom ezt? Mert minden gyermek felnőttként a munkaerőpiacon,  várhatóan a  most már megmutatkozó legjobb képességeiből fog megélni.

Ma elkezdtük egy óvodában a jövőre tanköteles gyermekek elő-iskolaérettségi vizsgálatát. Ebben az oviban a Vezetőnek fontos, hogy időben pontos képet kapjon az iskolába készülő gyermekek várható iskolaérettségéről, de ennél is fontosabb, hogy tisztában legyen azzal, hogy kinél van diszlexia kockázat, netán tehetség adottság bármilyen téren. Neki lényeges, hogy időben és előre lássa, hogy ebben az utolsó óvodai évben mit tehetnek még meg az Óvónői a gyermekekért az alapfeladatukon kívül  az iskolára felkészítés érdekében.

Mi pedig örömmel segítünk ebben. Fejlettségi skálát, képességprofilt, szöveges értékelést kapnak tőlünk a gyermekükről a szülők és az Óvodavezető.


Leave a Reply