Jávori Ildikó rovata

 • 0

Kötelező olvasmány vagy film?

Category:Jávori Ildikó rovata Tags : 

Problémája van a szövegértéssel és az olvasással? Diszlexiás? A legtöbb kötelező olvasmány fellelhető már filmen, rajzfilmen is. Először nézze meg a gyermeked a filmet róla, majd utána olvassátok el együtt, közösen a könyvet. Így az olvasás küzdelme csökkenthető és könnyebb lesz Neki megérteni a tartalmát is, hiszen már vannak hozzá képei.

Nincs az olvasással és a szövegértéssel problémája? Mindig először olvassa el a könyvet és csak utána nézze meg a belőle készült filmet, mert nagyon fontos, hogy olvasás közben az agya létrehozhassa a saját képeit, saját “filmet” fog alkotni benn a fejéban és ez a legjobb. A filmet csak a könyv elolvasása után nézze meg, a legjobb ha együtt nézitek.


 • 0

Rejtve maarad a diszlexia a jó gyermekeknél!

Category:információ

REJTVE MARAD A DISZLEXIA az okos, ügyes, fegyelmezett kislányoknál, kisfiúknál….aztán 3.-4. osztályban már komoly problémák is lesznek ebből, a felsőtagozatos kockázatot meg mindannyian el tudjuk képzelni.

MIÉRT marad titkon? ( lejjebb a rejtőzködő tüneteket is leírtam)

Mert fegyelmezett és megnézi mit csinálnak a többiek, leutánozza a őket …mert okos, kilogikázza és behozza a lemaradását a feladatok végére. Az óvónőknek igen nehéz felismerni. A szülők ovis korban észre sem veszik gyermekükön.

Ezekre figyelj! Rejtőzködő, és vészjósló TÜNETEK:

OVIBAN megcsinálja a feladatot, de kicsit később kezd bele / gyakran körbenéz, utána kezd el dolgozni / gyakran visszakérdez / nem kérdezősködik, de bizonytalan és tétova ha kérést kell végrehajtania, majd végrehajtja / figyel a meseolvasásra, érdeklődő, de alig- vagy lassan válaszol a mese utáni kérdésekre / keresi a szavakat ha válaszol

SULIBAN lassabban és több gyakorlással tanul meg olvasni / nem hibásan olvas, csak téveszt / hibákkal olvas / elolvasta de bizonytalanok a válaszai a kérdésekre / sokáig keres a szövegben szavakat / nem jelentkezik az olvasásórákon / nem lelkes, nem örül ha felszólítja a tanító az olvasásórákon


 • 0

ELŐRE SZÓLOK! Ha bal kezes a 6 éves…..

Category:Jávori Ildikó rovata

Ha bal kezes a gyermek és most megy első osztályba, akkor az írás füzetébe a betűgyakorlásnál ne a sor elejére, hanem a sor végekre írd elő a betűt, vagy a szót, amit írogatnia kell. MIÉRT?

Mivel bal kezes, a sor elejére leírt betűt letakarja a bal kezével, ezért nem látja, hiszen Ő a sor elejére leteszi a bal kezét írásnál. TUDOD MI FOG TÖRTÉNNI? Folyamatosan felemelgeti majd a ceruzás kezét, hogy lássa mit is kell írnia abban a sorban. Ez többlet idő. Lemarad majd. Ez így nehezebb. Küzdelem lesz Neki az írásgyakorlás. Előzd ezt meg! Segíts!


 • 0

08.26. / kezdjük a foglalkozásainkat

Category:információ Tags : 

Már minden nap lesznek foglalkozásaink 10.00.-18.00.között Budán a 1021 Hűvösvölgyi út 83.sz. alatt. Parkolni az udvaron, benn is lehet.

Jelentkezés: 06307482724 Jávori Ildikó vagy info@eleventeam.hu


 • 0

jelentkezés / 2019-2020 tanév

Category:Jávori Ildikó rovata Tags : 

Az új tanév foglalkozásaira itt lehet jelentkezni hozzánk: info@eleventeam.hu vagy 06 30 7482724 Jávori Ildikó

 • tanulástréningek, részképességfejlesztések, iskolaelőkészítő hétköznapokon 14.00.-19.00. óránként induló foglalkozásokkal
 • skype órák hétköznapokon egyénileg egyezetett időpontokban
 • otthoni gyakorlatok is igényelhetők

 • 0

Behozzuk a lemaradást!

Category:Jávori Ildikó rovata Tags : 

Budapest egyik legjobb Tanítója dolgozik velünk a nyáron és foglalkozásokat tart,  de csak  3 hétig

tananyagpótlás (1.-5.o.)

tudásszint felmérés

korrepetálás abból, ami nem megy elég jól a gyermekednek

gyakorlás, fejlődés

…és egy sokkal könnyebb új tanév vár a gyermekedre.

júl.08.-11. /júl.29.-aug.02./aug.05.-09. délelőtt és délután

JELENTKEZÉS: info@eleventeam.hu


 • 0

Nyáron is nyitva leszünk :)))

Category:Jávori Ildikó rovata

Intenzív foglalkozások a Hűvösvölgyi út 83.-ban jún.17.-27 / júl.08.-12. minden nap 9.00.-16.00. óránként indulnak a foglalkozások; skype óráink elérhetők egész nyáron ; a képességprofil vizsgálatokra is lehet jelentkezni ITT info@eleventeam.hu vagy 30 7482724 előzetes bejelentkezést kérünk minden szolgáltatásunkra.


 • 0

Tavaszi szünet nálunk

Category:Jávori Ildikó rovata

Mától kezdődik a tavaszi szünetünk ( 2019.04.17.) és egészen április 23.keddig. Az első foglalkozást április 24.-én, szerdán tartjuk 14.00.-tól.

Legyen minden olvasónknak kellemes a tavaszi szünet, sok kellemes családi- és baráti élménnyel! Jávori Ildikó, Eleven Team


 • 0

Mi az a löó? …avagy mire figyelj ha gyermeked Veled gyakorol olvasni?

Category:Jávori Ildikó rovata

Mostanság több 1.osztályos kisdiák olvasását teszteltem. Sajnos gyakori problémájuk, hogy a betűket rosszul olvassák ki. Az “s” betű náluk “es” , a “h” betű az “hö”; és még sorolhatnám. Nahát, így lesz aztán a “só” szóból “esó”. Ez így rossz! Feltétlen javítsd ki a gyermeket ha így olvasna, mert bizony hamar tud rögzülni nála és nem fogja megérteni amit olvas.

A másik leggyakoribb hiba az volt, amikor az ujjukkal úgy vezették az olvasásukat, hogy rátették a szóra, amit ép kiolvastak és betűnként húzták jobbra a kicsi ujjukat. De hát így mindig csak 1 betűt látott a szemük, ezzel a szem prifériás látását megakadályozták, pedig bizony a szem képes előre olvasni, és egynél több betűt is “befogni” egyszerre. Az ujjuk a gyermekeknek a szó alatt legyen, vagy akár egy ceruza, vagy toll még jobb a szem vezetésére, de ne feledkezzünk meg a jó, régi sorvezetőről sem, amihez egy egyenes papírdarab is pont megfelelő.

Írjatok vagy kérdezzetek Tőlem: jávoriildiko@eleventeam.hu


 • 0

Új tudással lettünk gazdagabbak. Büszkék vagyunk.

Category:Jávori Ildikó rovata

Jobbágy Kriszta gyógypedagógusunk sikeresen elvégezte a japán módszerű “Aritmika Tanár” képzést a szegedi egyetemen. Miért jó ez a diákjainknak? Fejbenszámolás gyorsan, pontosan és logikusan, hiba nélkül. …mert a matematika mindenhez kell az Életben.

Mire lesz jó a diákjainknak? Fejben számolás gyorsan, pontosan és logikusan. ..mert a matematikai mindenben jelen van és mindenhez kell az Életben.